Vastgoedmakelaar Spanje

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje, kan het handig zijn om de hulp in te schakelen van een vastgoedmakelaar. Een vastgoedmakelaar kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het regelen van bezichtigingen en het onderhandelen over de prijs. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een vastgoedmakelaar in Spanje?

Kies een erkende vastgoedmakelaar

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een erkende vastgoedmakelaar. In Spanje wordt het beroep van vastgoedmakelaar gereguleerd door de wet en moet een vastgoedmakelaar beschikken over een vergunning om zijn werk te mogen uitvoeren. Controleer dus altijd of de vastgoedmakelaar een vergunning heeft voordat je met hem of haar in zee gaat.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de ervaring en reputatie van de vastgoedmakelaar. Vraag bijvoorbeeld naar referenties van andere klanten en kijk of er online recensies beschikbaar zijn. Een goede vastgoedmakelaar zal transparant zijn over zijn werkwijze en je goed kunnen informeren over de mogelijkheden en valkuilen van de Spaanse vastgoedmarkt.

Benalmádena

vergelijk de kosten van de makelaar

Verder is het belangrijk om te kijken naar de kosten van de vastgoedmakelaar. In Spanje is het gebruikelijk dat de verkoper van de woning de kosten van de vastgoedmakelaar betaalt, maar het kan zijn dat de koper ook een deel van de kosten moet betalen. Het is daarom verstandig om vooraf duidelijkheid te krijgen over de kosten en afspraken te maken met de vastgoedmakelaar.

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat de Spaanse vastgoedmarkt anders werkt dan de Nederlandse vastgoedmarkt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er meerdere vastgoedmakelaars betrokken zijn bij de verkoop van een woning en dat er soms ondoorzichtige kosten worden gerekend. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren over de werkwijze en gebruiken op de Spaanse vastgoedmarkt en eventueel een juridisch adviseur in te schakelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een woning in Spanje, kan het inschakelen van een vastgoedmakelaar nuttig zijn. Let daarbij wel goed op de ervaring en reputatie van de makelaar, de kosten en de gebruiken op de Spaanse vastgoedmarkt.

Daarom kiest u voor Castillo Real

Castillo Real is een Nederlands makelaarsbureau met een specialisme voor woningen aan de Costa del Sol. Of u nu een appartement zoekt om permanent in te wonen of een vakantieverblijf in Spanje, bij Castillo Real vindt u zeker wat u zoekt! 

Samen met u brengen we uw wensen in kaart. Vervolgens gaan we op zoek naar een woning die echt bij u past. Wij vinden een persoonlijke en klantvriendelijke aanpak heel belangrijk. De klant staat altijd centraal bij ons.

Daarnaast hebben wij nog een hypotheekadvieskantoor in Nederland. Dit kantoor behartigt de belangen van de klanten op het gebied van hypotheken en andere financiële diensten. Hierdoor kunnen wij een totaalpakket aan diensten aanbieden die perfect aansluiten op uw wensen. Ook met het vinden van uw droomhuis in Spanje.

Doordat wij een Nederlandse makelaar voor woningen aan de Costa del Sol zijn, heeft u altijd een Nederlands aanspreekpunt. Een huis kopen in Spanje gaat natuurlijk net iets anders dan in Nederland.

© Castillo Real | Privacy | Disclaimer | website Bureau Peters

Bij het versturen van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring