Financiering appartement Spanje

Als je een appartement in Spanje wilt kopen, is het belangrijk om goed na te denken over de financiering. In tegenstelling tot in Nederland is het in Spanje lastiger om een hypotheek te krijgen en zijn de voorwaarden strenger. Hieronder volgen enkele tips voor het financieren van een appartement in Spanje:

Tips voor het financieren van een appartement

  1. Zoek een goede hypotheekadviseur. Het is belangrijk om een goede hypotheekadviseur te vinden die je kan helpen bij het vinden van een geschikte hypotheek. Zorg ervoor dat de adviseur ervaring heeft met het verstrekken van hypotheken voor Spaanse woningen. Wij van Castillo Real hebben deze ervaring. 
  2. Bereken je financiële mogelijkheden. Voordat je op zoek gaat naar een appartement, is het verstandig om je financiële mogelijkheden te berekenen. In Spanje is het gebruikelijk dat de bank maximaal 80% van de waarde van de woning financiert. Zorg er daarom voor dat je voldoende eigen geld hebt om de overige kosten te dekken.
Benalmádena

Overige tips voor financiering in spanje

4. Vergelijk verschillende hypotheekverstrekkers. Er zijn verschillende hypotheekverstrekkers in Spanje en de voorwaarden kunnen per verstrekker verschillen. Vergelijk daarom verschillende hypotheekverstrekkers om de beste optie voor jouw situatie te vinden. Castillo Real voert deze vergelijking voor je uit!

3. Houd rekening met extra kosten. Naast de aankoopprijs van het appartement zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden, zoals notariskosten, registratiekosten en belastingen. Zorg ervoor dat je deze kosten meeneemt in je berekening.

Overige tips voor financiering in spanje

5. Let op de valutakoers. Als je de hypotheek in een andere valuta afsluit dan de euro, loop je het risico dat de valutakoers kan veranderen. Houd daarom rekening met dit risico bij het afsluiten van de hypotheek.

6. Overweeg een persoonlijke lening. Als je niet in aanmerking komt voor een hypotheek of de voorwaarden te streng zijn, kun je overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit is echter wel een dure optie, dus wees je bewust van de hogere rente.

Kortom, het financieren van een appartement in Spanje kan lastig zijn, maar met de juiste voorbereiding en hulp van Castillo Real kun je de beste optie voor jouw situatie vinden. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden en kosten voordat je een beslissing neemt.

Daarom kiest u voor Castillo Real

Castillo Real is een Nederlands makelaarsbureau met een specialisme voor woningen aan de Costa del Sol. Of u nu een appartement zoekt om permanent in te wonen of een vakantieverblijf in Spanje, bij Castillo Real vindt u zeker wat u zoekt! 

Samen met u brengen we uw wensen in kaart. Vervolgens gaan we op zoek naar een woning die echt bij u past. Wij vinden een persoonlijke en klantvriendelijke aanpak heel belangrijk. De klant staat altijd centraal bij ons.

Daarnaast hebben wij nog een hypotheekadvieskantoor in Nederland. Dit kantoor behartigt de belangen van de klanten op het gebied van hypotheken en andere financiële diensten. Hierdoor kunnen wij een totaalpakket aan diensten aanbieden die perfect aansluiten op uw wensen. Ook met het vinden van uw droomhuis in Spanje.

Doordat wij een Nederlandse makelaar voor woningen aan de Costa del Sol zijn, heeft u altijd een Nederlands aanspreekpunt. Een huis kopen in Spanje gaat natuurlijk net iets anders dan in Nederland.

© Castillo Real | Privacy | Disclaimer | website Bureau Peters

Bij het versturen van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring